/ 15 Oct

Hoeveel kost het om een ​​baby te krijgen?

Gefeliciteerd! Je staat op het punt om een ​​van de grootste levensveranderende beslissingen te nemen die je ooit zult nemen. Maar voordat u iets anders doet, moet u weten hoeveel het u gaat kosten. In deze blogpost geven we een overzicht van alle maandelijkse uitgaven die je moet doen als het gaat om het krijgen van een baby. Van zwangerschapskleding tot luiers, u hoeft niet te veel uit uw zak te steken - maar vergeet de kosten van de bevalling zelf niet! We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om je gerust te stellen en dat je eindelijk kunt beginnen met de voorbereidingen voor de komst van je baby.

Lijst met maandelijkse kinderkosten.

Er zijn veel mythes over hoeveel het kost om een ​​baby te krijgen. De realiteit is dat het slechts $ 5 per dag kan kosten! In deze uitgebreide gids geven we een overzicht van alle maandelijkse kinder uitgaven, zodat u een idee heeft van wat u kunt verwachten. Sommige van de kosten die u maakt, zijn onder meer bevalling klassen, doktersbezoeken, prenatale zorg en meer. Het totale bedrag dat het u waarschijnlijk kost, hangt af van waar u in Canada woont en hoeveel kinderen u krijgt. Nadat de baby is geboren, gaan de kosten door met medische rekeningen, kinderopvang en meer. Dus, wacht niet - bereid je voor op de baby door vandaag onze complete gids te lezen!

Baby kosten voor maand 0.

Beginnen in het leven als ouder is zeker een dure aangelegenheid. Er zijn verschillende uitgaven voor pasgeborenen die u tijdens uw eerste jaar van ouderschap moet dekken, waarvan de meeste gemiddeld ongeveer 1200 euro per maand bedragen. Hier hebben we een lijst samengesteld met de belangrijkste baby uitgaven, zodat u ze kunt plannen en veel eerder dan verwacht kunt besparen!

Maand 1 – De grootste baby uitgaven.

Zodra je een ouder wordt, zal je leven drastisch veranderen! Vanaf het moment dat uw baby arriveert totdat hij het huis verlaat, zijn er veel kosten waarmee u rekening moet houden. Hier zijn vier van de grootste uitgaven voor baby's: - Medische rekeningen: je moet budget hebben voor doktersafspraken en vaccinaties. Deze kosten kunnen in de loop van de tijd behoorlijk oplopen! - Luiers, babyvoeding, kleding en speelgoed: dit is verreweg de duurste categorie - zorg ervoor dat je genoeg geld opzij zet voor al deze benodigdheden! - Kosten voor huisvesting en kinderopvang: verwacht een fortuin uit te geven aan huisvesting (als je niet al bij familie woont) en kinderopvang. Het is belangrijk om betaalbare opties te vinden, zodat u onderweg wat geld kunt besparen. - Maandelijkse rekeningen: zorg ervoor dat u ook verzekeringspremies in uw maandbudget opneemt - deze gaan snel omhoog zodra uw kind naar de kleuterschool of schoolgaande leeftijd gaat.

Maanden 2 en 3 – Kosten voor voeding en dagelijkse verzorging.

Ouder worden is een dure aangelegenheid en de kosten van het opvoeden van een kind stijgen alleen maar naarmate ze ouder worden. Hoewel je in de derde maand van het leven van je baby ongeveer 1.770 euro per maand kunt uitgeven, schiet dat cijfer snel omhoog om tegen de zevende maand gemiddeld 5.760 euro te bedragen! Zorg ervoor dat je genoeg geld hebt gespaard voordat je zwanger wordt, zodat je geen schulden hoeft te maken. U besteedt de eerste twee maanden van het leven van uw baby ook gemiddeld 1.240 euro aan kosten voor voeding en dagelijkse verzorging. Vergeet bij het berekenen van uw totale kosten de inschrijfgelden en kinderdagverblijven niet.

Maand 4 – Maandelijkse kosten voor kinderopvang.

Het is belangrijk om een ​​plan te hebben voor maand 4 - wanneer de kosten voor kinderopvang binnenkomen. U kunt besparen door nanny-aandelen of kinderopvangregelingen te bekijken. De gemiddelde kosten voor fulltime kinderopvang in Australië zijn 300 per week, dus het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt gespaard voor het geval er iets onverwachts opduikt. Voor zorg in het centrum variëren de kosten van zorg over het algemeen van  8 - 15 euro per uur. Deze prijs is echter exclusief eten of drinken dat tijdens de opvang van uw kind mag worden genuttigd. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat de prijzen van centrum tot centrum verschillen, dus doe je onderzoek voordat je voor een bepaalde optie kiest.

Maanden 5 en 6 - Lijst met baby uitgaven naarmate ze groeien.

In het begin, als je baby nog maar een klein ding is, zijn er veel kosten om rekening mee te houden. Van borstvoeding tot het kopen van luiers en kleding, elke maand kost je geld. Houd hier al deze kosten bij, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan! Wees ook voorbereid op enkele hoge medische rekeningen als uw baby groter wordt - lees meer over veelvoorkomende kosten voor gezondheidszorg in dit artikel.

Maanden 7,8 en 9 – Kosten voor baby veiligheid per maand.

Om uw baby een comfortabel en gezond leven te bieden, moet u een budget maken voor de maandelijkse uitgaven vanaf het moment dat ze worden geboren tot de leeftijd van 18 maanden. Hier is een overzicht van de gemiddelde uitgaven voor baby veiligheid per maand: - Verwacht bij de geboorte ongeveer 500 euro te besteden aan luiers en benodigdheden voor pasgeborenen. - Tussen 6 en 12 maanden oud, geef je elke week ongeveer 100 euro uit aan eten naarmate je kind actiever wordt en regelmatiger eet. - Vanaf 1 jaar stijgen uw kosten aanzienlijk naarmate uw kind naar de kinderopvang gaat, samen met andere buitenschoolse activiteiten zoals sport- of muzieklessen. Zorg dat je vooraf een goede inschatting van deze kosten hebt, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan!

Maanden 10 en 11 – Oppaskosten voor je baby.

Het is belangrijk om voorbereid te zijn op alle kosten die gepaard gaan met het krijgen van een baby, van babyspullen en speelgoed tot maandelijkse kosten voor babysitten. Om het u gemakkelijker te maken, volgt hier een gids over hoeveel u elke maand moet budgetteren: Maandelijks budget voor babysitter: 1. juli - 200 euro 2. augustus - 300 euro ( zwangerschapsverlof ) 3. september -  350 euro ( postnatale zorg ) 4. Oktober-november =  400 euro

Maand 12 – Eerste jaar van de maandelijkse kinderkosten voltooid.

Het is een jaar geleden dat je kleintje werd geboren - gefeliciteerd! Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die je moet onthouden bij het vieren: - Er zijn veel kosten verbonden aan het krijgen van een baby, en het kan lastig zijn om ze allemaal bij te houden. Zorg ervoor dat u vanaf het begin begint met het bijhouden van uw uitgaven, zodat u een idee heeft van wat er gaat gebeuren. - Je moet ook rekening houden met dingen als oppaskosten, kleding en speelgoed voor het kind, gezondheidszorgkosten, enz. De totale kosten van het krijgen van een baby kunnen behoorlijk ontmoedigend zijn - maar het is het zeker waard!

Conclusie

Gefeliciteerd met je aanstaande gezin! Het plannen van een baby is een spannende en ontmoedigende taak, maar onze gids helpt je op het juiste spoor te komen. Deze uitgebreide lijst met maandelijkse kinder uitgaven omvat alles van gezondheidszorg tot kinderdagverblijf benodigdheden. We hopen dat deze gids u zal helpen om de kosten van het krijgen van een baby te berekenen en een weloverwogen beslissing te nemen over het al dan niet zwanger worden. Deel dit bericht met je familie en vrienden om hen te helpen zich voor te bereiden op deze spannende reis.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Pluginbaby.nl